Groepenkast Hoorn

Ieder pand heeft een groepenkast. Dit is de plek in een gebouw waar de elektrische energie beveiligd en tevens verdeeld wordt over de gehele elektrische installatie van het desbetreffende gebouw. Het komt nog regelmatig voor dat in oude panden een ouderwetse stoppenkast zit. Mocht dit het geval zijn dat is het verstandig om deze up-to-date te laten maken of in zijn geheel te laten vervangen. Een nieuwe groepenkast heeft namelijk twee grote voordelen:

  • hij is eenvoudig per groep in en uit te schakelen, handig voor tijdens een verbouwing;
  • er kunnen gemakkelijk extra groepen toegevoegd worden.

Waarom zou ik extra groepen laten toevoegen, zult u nu misschien denken. Het antwoord is simpel. Als u veel elektrische apparaten op aparte groepen aansluit, heeft u door een lagere belasting een kleinere kans op een storing. Ook als u ooit gebruik mocht willen maken van krachtstroom voor bijvoorbeeld een elektrische kookplaat of de laadpaal van een elektrische auto dan is deze installatie bij een up-to-date groepenkast veel makkelijker te realiseren. Bent u op zoek naar een elektricien in Hoorn of in de omgeving van Hoorn voor het vervangen of uitbreiden van uw groepenkast? de door ons aangedragen professional komt graag bij u langs!

Groepenkast Hoorn: groepenkast check?

Een goede aarding van uw elektriciteitsnet is belangrijk. Wij kunnen dit voor u nakijken tijdens een inspectie. Als u niet zeker bent van de juiste aarding van uw groepenkast of als u een oud pand heeft, is dit zeer aan te raden. Wij controleren ook of er een aardlekschakelaar is geïnstalleerd. Dit is verplicht in elk pand en is belangrijk voor de veiligheid. De aardlekschakelaar zorgt er namelijk voor dat de installatie spanningsloos gemaakt kan worden. Dit gebeurt wanneer de aardlekschakelaar opmerkt dat er lekstroom plaats vindt, oftewel stroom die op een andere manier de installatie verlaat dan dat de bedoeling is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u direct een elektricien nodig in Hoorn of omgeving? Neem dan contact met ons op. Dit kan door ons contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via: 085 – 432 00 32. Wij helpen u graag!